ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAVLE

UČÍME SE PRO ŽIVOT

Přihlášení

vyletMorning discussions were about the families, houses, packed lunches and how everyone slept. Hosts and guests seemed very happy, so we could set off for the day.

 
Our first stop was Plymouth with a nice harbour where the pilgrim ship Mayflower sailed for America. An hour was enough to see the quaint harbour and the historic streets around.
 
After a quick stop at Tesco to buy British specialities to take home we continued to Dartmoor. The free-roaming sheep and ponies in Dartmoor National Park gave us a lot of joy but just to make sure we stopped at an ancient stone circle to get some positive energy.
 
Our last stop of the day was Tintagel Castle, allegedly the birthplace of King Arthur. We had to deal with wind and rain for the true British experience!
 
Last day in Cornwall tomorrow :(
 
 
Ranní diskuse byly o rodinách, domech, obědových balících a o tom, jak všichni spali. Hostitelé a hosté vypadali velmi spokojeně, takže jsme mohli vyrazit.
 
Naší první zastávkou byl Plymouth s pěkným přístavem, kde se plavila poutní loď Mayflower do Ameriky. Na prohlídku malebného přístavu a historických uliček kolem stačila hodina.
 
Po rychlé zastávce v Tescu na nákup britských specialit s sebou domů, jsme pokračovali do Dartmooru. Volně pobíhající ovce a poníci v národním parku Dartmoor nám udělali spoustu radosti, ale jen abychom se ujistili, že jsme se zastavili u starobylého kamenného kruhu, abychom načerpali pozitivní energii.
 
Naší poslední zastávkou toho dne byl hrad Tintagel, údajně rodiště krále Artuše. Pro opravdový britský zážitek jsme se museli vypořádat s větrem a deštěm!
 
Zítra poslední den v Cornwallu :(
 

DŮLEŽITÉ TELEFONY


kancelář školy: 257770452

ředitelka školy: 605375730

školní jídelna: 608010913

SOCIÁLNÍ SÍTĚ A ODKAZY


  



PRO UČITELE


 

školní email

ZŘIZOVATEL


 

Městys Davle


ADRESA ŠKOLY


Základní škola Davle

Školní 96, 252 06 Davle

email: reditel@zs-davle.cz


IČO: 47005319 | DIČ: CZ47005319

(ID DS): wwnnk9y

Číslo účtu: 2201841876/2010

REDIZO: 600053407

Copyright © 2013 - 2016 Základní škola Davle | Všechna práva vyhrazena | 

Informace o webu | zpětná vazba |