ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAVLE

UČÍME SE PRO ŽIVOT

Přihlášení

Milí Davelští,

a je tu zas jaro, pro mnohé z nás nejkrásnější období roku. Svěží jarní vánek přinesl nové nápady do výuky a sluníčko zas doplnilo tolik potřebnou energii a vykouzlilo úsměv na tváři jak dětem, tak učitelům.  Však také letos ve škole máme celoroční projekt S/slunce.

Číst dál...

slunicko

Jak už víte z našich předchozích zpráv, v obou šestých ročnících se v polovině listopadu rozběhl v hodinách literatury projekt, který má za cíl podpořit dětskou fantazii, rozšířit slovní zásobu, rozvíjet kreativní myšlení a psaní a v neposlední řadě také dodat dětem sebevědomí při projevu na veřejnosti a před ostatními spolužáky včetně posílení sociálních vazeb v kolektivu. Projekt dostal název Království Slunce. 

Číst dál...

aaacteni

A je tady poslední zpráva, tedy vlastně ohlas literárně-tvořivého festivalu. Poslední výstup z posledního stanoviště, který jsme pro vás během akce zaznamenali. Poslední aktivitou, kterou vám přiblížíme bude…. Jak víte, v každé třídě bylo vytvořeno jedno stanoviště s jednou literárně-sluneční aktivitou, a děti ze všech ročníků 2.stupně (rozdělené do menších skupinek) měly za úkol postupně daná stanoviště obejít a vyzkoušet si nové aktivity, zapojit hlavu, ruce, kreativitu a dobrou náladu.

Číst dál...

666

Pomalu ale jistě se blížím ke konci našeho miniseriálu, ve kterém jsme vám postupně představovali jednotlivé aktivity literárně-tvořivého sedmiboje, který se konal v rámci dne s/Slunce. Ten připravili učitelé celé školy připravili jako první z větších výstupů celoročního projektu a tématu s názvem „Rozsviťme si školu!“ Už víte, o se dělo na pěti stanovištích, dnes je na řadě aktivita číslo 6. – psaní příběhu z náhodně vylosovaných slov.

Číst dál...

citty

Další díl seznámení s akcemi na literárně-tvořivém dni se bude týkat stanoviště, na kterém si děti zkoušely sestavit citáty slavných osobností. Princip byl jednoduchý, rozstříhané citáty – něco jako puzzle – byly rozložené na lavici a každý, kdo přišel, se pokusil některý z nich složit.

Číst dál...

slunce2

Jak už víte z předchozích příspěvků na našem webu, letošním tématem školy je slunce/Slunce. Dnes bychom vám rádi představili další z velmi povedených textů, který vznikl na toto téma.

Číst dál...

ztracene slunce
Mezi žáky osmých ročníků se letos našlo několik dětí, které zpracovaly školní téma Slunce svým vlastním, nápaditým způsobem. Téma pojali buď jako povídku, příběh, báseň nebo vyprávění a pracovali na něm během celého podzimu ve svém volném čase, doma. Rádi bychom touto cestou ocenili jejich pozitivní přístup k domácí práci. Jednou z nich je i Markéta Nechybová, která zpracovala nad rámec školních povinností toto téma jako tzv. upíří povídku. Nutno říci, že s velkým nasazením, a že této práci věnovala opravdu velkou část svého volného času.

Číst dál...

20181218 073743

V letošním roce si škola zvolila jako celoroční téma „slunce/Slunce“. Po půdě je to tak další z velmi důležitých, vlastně nepostradatelných činitelů, bez kterých by na Zemi nebyl život. Zapojili jsme do přemýšlení o tom, čím je pro nás Slunce, také děti.

Číst dál...

slunce2

V obou šestých ročnících se v polovině listopadu rozběhl v hodinách literatury projekt, který má za cíl podpořit dětskou fantazii, rozšířit slovní zásobu, rozvíjet kreativní myšlení a psaní a v neposlední řadě také dodat dětem sebevědomí při projevu na veřejnosti a před ostatními spolužáky včetně posílení sociálních vazeb v kolektivu.

Číst dál...

slunce

V pátek 19. října jsme v naší škole zahájili celoroční téma s názvem SLUNCE ANEB ROZSVIŤME SI ŠKOLU. Stejně jako v minulých letech, kdy jsme se věnovali vodě a půdě, nás během roku čeká několik společných projektů, úkolů a akcí, o kterých vás budeme informovat i zde – na webu školy.

Číst dál...

DŮLEŽITÉ TELEFONY


kancelář školy: 257770452

ředitelka školy: 605375730

školní jídelna: 608010913

SOCIÁLNÍ SÍTĚ A ODKAZY


  



PRO UČITELE


 

školní email

ZŘIZOVATEL


 

Městys Davle


ADRESA ŠKOLY


Základní škola Davle

Školní 96, 252 06 Davle

email: reditel@zs-davle.cz


IČO: 47005319 | DIČ: CZ47005319

(ID DS): wwnnk9y

Číslo účtu: 2201841876/2010

REDIZO: 600053407

Copyright © 2013 - 2016 Základní škola Davle | Všechna práva vyhrazena | 

Informace o webu | zpětná vazba |