ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAVLE

UČÍME SE PRO ŽIVOT

Přihlášení

11fitballDěkujeme vám, kteří třídíte odpad a nosíte do školního sběru baterie a drobná elektrozařízení! Dnes vám přinášíme zprávu o plodech naší společné práce! Body, které jsme získali právě sběrem a aktivitou Ekotýmu na projektech vyhlašovaných Recyklohraním, jsme letos směnili za krásných 14 fitballů! Na jejich otestování se mohou naši žáci těšit již v září v rámci hodin Tv! Poslední body se nám podařilo získat realizací posledního vyhlášeného projektu Recyklohraní v letošním školním roce, a sice – vytvořením plakátu propagujícího sběr baterií.

Číst dál...

recyklohraniZa období září až listopad 2019 se nám podařilo odevzdat téměř 256 kg baterií, čímž jsme získali 1. místo ve sběru baterií za Středočeský kraj v kategorii škol nad 300 žáků. Kromě vědomí, že se sběrem aktivně podílíme na prvním kroku přeměny odpadů na druhotné suroviny, nás těší i fakt, že jsme za vynaloženou snahu získali 2 000 bodů na náš školní účet projektu Recyklohraní. K 9. 2. 2020 disponujeme 4 560 body, které jsme získali nejen sběrovými aktivitami, ale také řešením úkolů vyhlašovaných Recyklohraním. Za utržené body v projektu plánujeme pořídit na další školní rok fitbally do tělocvičny.

Číst dál...

recyklohraniBěhem měsíce října a listopadu se skupina dětí z pátých a šestých tříd pustila do plnění prvního letošního úkolu Recyklohraní.
Úkolem bylo vytvořit zpravodaj, jehož obsah se váže k Evropskému týdnu recyklace a mezinárodnímu Dni elektroodpadu. Děti zpracovaly fakta o důležitosti třídění baterií a elektrospotřebičů i sběru starých mobilních telefonů.
Čtenáři zpravodaje se mohou pobavit vtipnými obrázky a prověřit své znalosti ve dvou křížovkách. Nechybí ani malá „foto – kampaň“ nabádající ke správnému nakládání s elektroodpadem.

Číst dál...

Les Hur na vzduch finln page 001

V pátek 18. října jsme v naší škole zahájili celoroční téma s názvem LES – HURÁ NA VZDUCH. Stejně jako v minulých letech, kdy jsme se věnovali vodě, půdě a slunci, nás během roku čeká několik společných projektů, úkolů a akcí, o kterých vás budeme informovat i zde – na webu školy.

Číst dál...

thumbnail kridla x final

V hlavním vchodu do naší školy si od pátku 18.10. můžete prohlédnout a na vlastní kůži a oči vyzkoušet a užít výsledek společné práce vás všech - žáků celé školy od prvňáčků až po deváťáky. Z námi vytvořených jednotlivých peříček vznikl krásný objekt, který doplňuje naše letošní téma „Les – hurá na vzduch“ právě o rozměr vzduchu, volnosti a dalekých obzorů. Přijďte se podívat a třeba i vyfotit, sdílet a posílat dál. My se zatím budeme zamýšlet nad tím, jak by se dal objekt pojmenovat. Se svým nápadem se může každý žák 2.stupně zúčastnit soutěže o nejlepší MOTTO. Více se všichni dozvídají v hodinách češtiny.

Číst dál...

logo ecobat horizontal3

Víte, co všechno se dá vyrobit z použitých baterií? Je toho hodně, protože ze 100 kg baterií získáme recyklací 65 kg kovonosných surovin. Nejvíce zinku, oceli a manganu, a dále také nikl, olovo, kadmium, kobalt, měď, a dokonce v malém množství i stříbro. Tyto kovy mají využití například ve stavebnictví, ale dají se z nich vyrobit třeba nové popelnice nebo také zinkové krémy a mastičky, sklokeramické desky, hudební nástroje, hračky nebo šperky. 

Číst dál...

DŮLEŽITÉ TELEFONY


kancelář školy: 257770452

ředitelka školy: 605375730

školní jídelna: 608010913

SOCIÁLNÍ SÍTĚ A ODKAZY


  



PRO UČITELE


 

školní email

ZŘIZOVATEL


 

Městys Davle


ADRESA ŠKOLY


Základní škola Davle

Školní 96, 252 06 Davle

email: reditel@zs-davle.cz


IČO: 47005319 | DIČ: CZ47005319

(ID DS): wwnnk9y

Číslo účtu: 2201841876/2010

REDIZO: 600053407

Copyright © 2013 - 2016 Základní škola Davle | Všechna práva vyhrazena | 

Informace o webu | zpětná vazba |