ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAVLE

UČÍME SE PRO ŽIVOT

Přihlášení

pragulicV pondělí 20.5. jsme se zájemci z devátých tříd, kteří mají zájem  o psychosociální tématiku, absolvovali netradiční procházku Prahou, a to pod záštitou organizace Pragulic, která s námi vyslala průvodce - již částečně integrovaného člověka bez domova. Naším průvodcem byl šedesátiletý Karel, který nás vyzvedl na Karlově náměstí v 9h ráno a my jsme s ním strávili 2,5h v centru Prahy. Karel nám nejprve pověděl svůj životní příběh, který zahrnoval tématiku drogové závislosti, prostituce, finančních problémů a exekucí a následného bezdomovectví. Prošli jsme trasu přes Národní třídu, kde jsme mohli vidět nejvyhlášenější bar plný neřestí v době devadesátých let, přes Václavské náměstí jsme došli k hotelu Jalta, který byl ještě nedávno proslulý pro své hazardní výherní automaty a poté jsme se přesunuli do parku u hlavního nádraží, kde jsme byli poučeni o kriminalitě.

 

Celou túru jsme zakončili u nízkoprahového centra Naděje, které je známe pro svou charitativní činnost právě pro lidi bez domova. Karel, který je vyučený prodavač a momentálně pracuje právě pro organizaci Pragulic jako průvodce, nás seznámil i s možnostmi integračních programů a kladl důraz na vlastní seberůst i v situaci, kdy jeho životní situace nejsou stále zcela vyřešeny. Program jsme vybrali převážně z toho důvodu, že žáci devátých tříd celý školní rok v předmětu Výchova ke zdraví probírali témata závislostního chování, rizikového sexuálního chování a další psychosociální témata a přišlo nám vhodné, aby některé informace slyšeli přímo z  ,,první linie". 

 

,,Byl to zajímavý, hodný a rozumný pán. Výlet jsem si užil."
 
,,Za mě to bylo velmi poučné. Karel mluvil jak se stal bezdomovcem  a to mě zaujalo. Ukázal nám místa, která navštěvoval a povídal o organizacích, které pomáhají."
 
,,Celý výlet byl velmi zajímavý a poučný. Jeho příběh byl dojemný. Viděli jsme toho hodně a líbilo se mi, že mluvil otevřeně o všech tématech."
 
,,Přišlo mi to naučné a zajímavé a určitě to doporučiji navštívit."
 
 
 
 

DŮLEŽITÉ TELEFONY


kancelář školy: 257770452

ředitelka školy: 605375730

školní jídelna: 608010913

SOCIÁLNÍ SÍTĚ A ODKAZY


  



PRO UČITELE


 

školní email

ZŘIZOVATEL


 

Městys Davle


ADRESA ŠKOLY


Základní škola Davle

Školní 96, 252 06 Davle

email: reditel@zs-davle.cz


IČO: 47005319 | DIČ: CZ47005319

(ID DS): wwnnk9y

Číslo účtu: 2201841876/2010

REDIZO: 600053407

Copyright © 2013 - 2016 Základní škola Davle | Všechna práva vyhrazena | 

Informace o webu | zpětná vazba |