ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAVLE

UČÍME SE PRO ŽIVOT

Přihlášení

18 O2 chytra skola RGB logo basic DARKV rámci projektu O2 Chytrá škola, který má za úkol rozšířit znalosti a povědomí o bezpečnosti na internetu a chování na sociálních sítích nejen mezi dětmi, ale i mezi dospěláky – učiteli, proběhly dva zajímavé webináře na dané téma. Pedagogický sbor se zúčastnil téměř se 100% účastí a my vám nyní přinášíme některé postřehy a názory či zpětné vazby našich pedagogů. 

 

Radka Limprechtová, učitelka Čj a Nj: "Zajímavé a rozhodně přínosné téma! Dnešní webinář byl velmi přínosný. Pan lektor prezentuje velmi svižně, výstižně a na reálných případech ukazuje veškerou problematiku internetových nástrah a podvodů.  Jedná se o příklady ze života, které jsou použitelné i do výuky pro žáky II.stupně. Tím, že podvodníci stále zdokonalují své taktiky, je potřeba do běžného života vybavit naše žáky i sami sebe vědomostmi, jež povedou ke kritickému zhodnocení internetových stránek, e-mailů, lákavých nabídek. Ve virtuálním světě je tolik nástrah, že jakákoli pomoc v této oblasti od útlého mládí je vítaná."

Štěpánka Bartůňková, učitelka Aj, Ov, VKZ: "Školení se zajímavými i humornými příklady z praxe, člověk by si často ani neuvědomil, že v určitých případech se může jednat o podvod a zneužití citlivých informací. Ráda téma nastíním během OV či VKZ."

Pavla Charvátová, učitelka Čj: "Dozvěděli jsme se opravdu velkou spoustu zajímavých velmi přínosných informací, různých druhů konkrétních příkladů podvodů – krádeže a zneužití přihlašovacích údajů, napadení malwarem, napadení a zneužití firemní/domácí sítě, napadení chytrých zařízení, odepření služby a další. Mnoho z nás si vzpomnělo na své vlastní zkušenosti a snad nám webinář pomohl i k tomu, abychom se do budoucna vyvarovali nových nebezpeční a nástrah. Podvodníci jsou velice vynalézaví a bohužel jsou vždy o krok před námi!"

Téma Bezpečnost a soukromí na internetu tvoří nedílnou součást kybernetické bezpečnosti.

Probrali jsme úniky osobních dat nebo dokonce informace zveřejňované v dobré víře samotnými uživateli. Zaznělo důležité upozornění, že to vše může být použito proti nám – uživatelům, pokud se nebudeme chovat bezpečně a chránit si důležitá data a údaje a v rámci semináře jsme si také ukázali, jaký je rozdíl mezi aktivní a pasivní digitální stopou a jaké jsou nejčastější způsoby, kterými je pohyb uživatelů na internetu monitorován.

Lektorem byl pan Pavel Bašta, bezpečnostní analytik CZ.NIC. Do náplně jeho práce patří i řešení problémů zákazníků s e-mailovými, webhostingovými a doménovými službami, včetně problémů týkajících se bezpečnosti zákaznických služeb. Tedy byl to odborník na slovo vzatý!

PCH

Podpořeno z programu 02 Chytrá škola.

18 O2 chytra skola RGB logo basic DARK

DŮLEŽITÉ TELEFONY


kancelář školy: 257770452

ředitelka školy: 605375730

školní jídelna: 608010913

SOCIÁLNÍ SÍTĚ A ODKAZY


  



PRO UČITELE


 

školní email

ZŘIZOVATEL


 

Městys Davle


ADRESA ŠKOLY


Základní škola Davle

Školní 96, 252 06 Davle

email: reditel@zs-davle.cz


IČO: 47005319 | DIČ: CZ47005319

(ID DS): wwnnk9y

Číslo účtu: 2201841876/2010

REDIZO: 600053407

Copyright © 2013 - 2016 Základní škola Davle | Všechna práva vyhrazena | 

Informace o webu | zpětná vazba |