AJ OLYMPIDA24 lnek na web page 0001Letošní školní kolo Olympiády v anglickém jazyce se vyznačovalo podobně jako u olympiád z ostatních předmětů velkým zájmem žáků. Přišlo 22 z 8. a 9. tříd. Kvůli většímu počtu jsme rozdělili průběh olympiády do dvou kol. Prvních 12 nejúspěšnějších žáků z 1. kola, které obsahovalo Listening, Grammar a Reading, se dostavilo další týden na ústní Speaking. Příjemnou změnou byla možnost konat tuto ústní část v tichu volné třídy.


Někteří žáci se svěřili, že jsou mírně nervózní, neboť ještě neabsolvovali podobnou formální zkoušku. Myslím si, že tato zkušenost je přínosem a dobrou přípravou do dalšího života, a hlavně na okresní kolo olympiády, které se bude konat v základní škole v Dobřichovicích ve čtvrtek 15. února od 8:30.
Naši školu bude reprezentovat vítěz školního kola Filip Štola z 8. A s 65 body z celkových 71.
Těsně za ním na druhém místě byl David Hrubý z 9. B s 64 body. Na třetím místě se umístil Jiří Prokůpek z 9. B s 63 body. Je škoda, že okresního kola anglické olympiády se může zúčastnit jen vítěz. Myslím si, že letošní výsledky byly tak vyrovnané, a že by se ho měli zkusit všichni tři. EZ

20240119 114604