ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAVLE

UČÍME SE PRO ŽIVOT

Přihlášení

IMG 7794Celá akce našich společných "hokusů" s sebou přinesla nejen práci na pokusech samotných, ale i to důležité z výuky českého jazyka. Procvičili jsme si prakticky výklad, museli ho přizpůsobit posluchačům tak, aby jim bylo vše jasné a srozumitelné.  Při tom jsme stihli si připomenout popis pracovního postupu a nakonec jsme vyzkoušeli napsat zprávu tak, aby byla publikovatelná i na našich webových stránkách. Mluvili jsme o titulku, v němž by se mělo objevovat sloveso, a zároveň byl poutavý, aby ho čtenář chtěl rozkliknout a zprávu si přečíst, ale na druhou stranu nebyl zavádějící. Snad se nám naše zprávy podařily. První část si můžete přečíst níže. A nebojte, v přípravě je mimo jiné fotoreportáž. 

 

 

Burza vědy nás baví i učí

4.11.se v 8.A předváděly pokusy a přišla se na ně podívat spousta dětí ze 4.a5.tříd. Dětem se náš pokus se zápalkami moc líbil a při tom jsme jim vysvětlili něco z fyzikálních zákonů. Budou na experimenty určitě vzpomínat jako na nejlepší den v roce, 😊 Na chvilku jsme si připadali jako učitelé, dokonce nás i bolela hlava z mluvení a hluku.

Překvapilo nás, že nás děti vůbec poslouchaly a bavilo je to. (Fredy a Martin)

Žáci navštívili BURZU VĚDY v 8.A a 7.A

Ve čtvrtek v davelské škole jme předváděli „hokusy pokus“ mladším spolužákům. Akce probíhala klidně, čtvrťáky a páťáky velmi bavila. Naším cílem bylo seznámit děti s vědou. Amatérské pokusy se nemusely vždy povést, ale i přesto malé diváky zaujaly. Překvapilo nás, že jsme všichni celou akci zvládli. (Petr, Sofča)

Burza vědy a ohňové pokusy se vydařily

Někteří žáci nižších ročníků se chtějí být chytřejší, a proto přišli na vědeckou burzu do 8.A i 7.A, kde se děti vzdělávaly formou jednoduchých experimentů. Některé si mohly i samy vyzkoušet. Burza se zřejmě velmi vydařila, protože žáci i jejich učitelky si ji pochvalovali. A proto to určitě stálo za to a předpokládáme, že akci zopakujeme.

Pozitiva: dobrý pocit, že umíme i něco vysvětlit

Negativa: spálená krabička

Překvapilo nás: Vymysleli jsme během akce i další pokusy, které jsme přidali a předváděli je. Věštili jsme třeba z vosku.

Hláška dne: Kdyby byl Titanic velkou kancelářskou sponkou, nikdy by se nepotopil. (zjištěno na základě předváděného pokusu „I kov může plavat“)(Franta, Míra, Mára)

 

ZŠ Davle uspořádala vědecký veletrh

Aby první stupeň zjistil něco o vědě, konal se 4.11. malý veletrh v 8.A a 7.A. Po třídě 8.A byla rozmístěna stanoviště s jednotlivými pokusy.

Jedním z nich byla „Suchá mince“

Tento pokus má velmi složitý princip. Potřebujete: 1 talíř, čajovou svíčku, sklenici, minci, vodu, zápalky. Postup: Polož svíčku doprostřed talíře, zapal ji. Dej minci na talíř a přilej vodu do výšky 0,5cm. Dávej pozor, abys svíčku omylem nesfoukl. Je možné vytáhnout minci tak, aby ti prsty zůstaly suché?  Nyní zakryj svíčku dostatečně velkou sklenicí a počkej. Uvidíš, co se stane. (Barča Š)

Druhý pokus: Kvetoucí květiny

Tento pokus má velmi jednoduchý princip. Jedná se o květinu z papíru, jejíž okvětní lístky přehnete na střed. (Vypadá jak zavřená) Květina je vložena do vody a zanedlouho najednou rozkvete. Čím je to způsobeno? Je to způsobeno dřevěnými vlákny, z nichž se papír skládá. Vlákna mají schopnost nasávat vodu, a když se tak stane, vlákna mají tendenci se zvětšovat a narovnávat. Papír se tím vrátí do původního stavu. (Barča K) 

 

DŮLEŽITÉ TELEFONY


kancelář školy: 257770452

ředitelka školy: 605375730

školní jídelna: 608010913

SOCIÁLNÍ SÍTĚ A ODKAZY


  



PRO UČITELE


 

školní email

ZŘIZOVATEL


 

Městys Davle


ADRESA ŠKOLY


Základní škola Davle

Školní 96, 252 06 Davle

email: reditel@zs-davle.cz


IČO: 47005319 | DIČ: CZ47005319

(ID DS): wwnnk9y

Číslo účtu: 2201841876/2010

REDIZO: 600053407

Copyright © 2013 - 2016 Základní škola Davle | Všechna práva vyhrazena | 

Informace o webu | zpětná vazba |