Chyba
  • Error the gallery with an id of: 565 is not published

knihovnaaV pondělí 14.června jsme v naší škole uspořádali dej boje proti Alzheimerovi…ano, pokud je vám to povědomé ze známého vtipu: „Jó, toho znám, to je ten Němec, co mi pořád schovává věci!“, tak máte pravdu. Ano, pondělí bylo zvláštní a pro děti zajímavé nejen tím, že budou za chvíli prázdniny, ale hlavně proto, že v tento den slaví výročí narození vědec, lékař a psychiatr Josef Alzheimer.

Právě po něm se jmenuje jedna nemoc, které bychom se rádi všichni ve stáří vyhnuli – ano, mluvím o Alzheimrovi, který se projevuje ztrátou paměti, rychlým zapomínáním, úbytkem jazykových schopností a spoustou dalších neblahých věcí. Ale dneska už se ví, že se proti Alzheimrově chorobě dá preventivně bojovat, a to trénováním mozku! Jak?

Mimo jiné třeba luštěním, hádáním, řešením logických úloh a vůbec namáháním hlavy! A proto jsme na pondělí připravili pro žáky 2.stupně hru, při které tu svou hlavičku měli pořádně potrápit! Žáci hledali stanoviště s ukrytými úkoly, plnili je a pak skládali dohromady tajemnou mapu plnou češtiny, jak jinak! Když ji sestavili, mohli si vyluštit kód a získat odměnu. A my musíme konstatovat, že ta divná šedá hmota, kterou mají v hlavě, že to tedy není žádný květák, ale skutečně výkonný stroj = mozek, a že ho v pondělí opravdu důkladně použili! A ještě se u toho i bavili.

Tým čj