pravidlaVážení rodiče, blíží se začátek nového školního roku. Těšíme se na společnou práci s vašimi dětmi ve škole a pevně doufáme, že budeme všichni zdrávi. 

V novém školním roce musíme s ohledem na současnou a předpokládanou epidemiologickou situaci nastavit a dodržovat pravidla bezpečného pobytu ve škole. Budeme respektovat doporučení Ministerstva školství a Ministerstva zdravotnictví a smysluplně je přizpůsobíme podmínkám naší základní školy, družiny a jídelny.

Novinkou v oblasti vzdělávací je zavedení povinného dálkového (distančního) vzdělávání. Tato zákonná povinnost má dvě roviny – přípravu a odpovědnost podmínek pro vzdělávání dítěte na straně rodiny a zajištění vzdělávání na straně školy. Na jaře jsme ve škole dálkové vzdělávání již realizovali – víme tedy, že naprostá většina domácností našich žáků má zajištěny technické podmínky pro dálkové vzdělávání (PC s internetem). V těch výjimečných případech, kde rodina vhodné podmínky nemá, můžeme po vzájemné dohodě zvolit alternativní způsob dálkového vzdělávání.

Podrobné instrukce k oblasti provozu a hygieny ve škole, stejně tak jako informace k nastavení dálkového (distančního) vzdělávání vám budou zaslány před zahájením školního roku a budou průběžně aktualizovány podle vývoje situace. Informace budou rodičům našich žáků zasílat formou emailu třídní učitelé. Ve škole se organizaci zvýšených hygienických pravidel nyní intenzivně věnujeme. Systém dálkové výuky máme ve škole nastaven. V první polovině září se přípravě na práci v dálkovém režimu budeme intenzivně věnovat s vašimi dětmi v rámci školního vyučování.