jidelnaSny a přání se neplní jen o Vánocích. S velkou radostí a nadšením vám sděluji, že od 6.9.2021 naše školní jídelna bude mít možnost výběru ze dvou hlavních chodů.

Obědy jsou i nadále sestavovány dle plnění spotřebního koše, který dodržujeme dle nařízení MŠMT. Ráda bych zařadila na pokrm č.2 jídla bezmasá, luštěninová, bezlepková, zeleninová. Jaký bude o alternativu oběda zájem ukáže čas, ale věřím, že si své oblíbence najde.


A jaké změny z toho vyplývají pro vás rodiče? Velké :0)


1. Děti (strávníci) mají vždy hromadně objednané jídlo č.1 (každý den, měsíc), pouze vy rodiče, nebo starší děti si mohou udělat změnu jídla na č.2.


A jak?
- Změnu lze provést přes e-jidelníček (ten najdete na stránkách Základní školy Davle, jídelna, objednávka obědů), zde zadáváte přihlašovací jméno a PIN, který jste dostali spolu s čipem při podání přihlášky ke školnímu stravování. Pokud je nemáte, ráda vám je pošlu přes email, sms, whatsaap.


- Nebo druhá možnost, týká se asi starších dětí. Ve školní jídelně je objednávkový terminál, kde pomocí svého čipu mohou provést změnu čísla oběda. Je to jednoduché, ráda poprvé pomohu.


2. Děti jsou povinné nosit na obědy čip a nyní to platí dvojnásob.

- Čipem se prokazují, že mají zaplacené obědy, velikost porce (dle věku) POZOR!!! A jaký oběd mají objednaný č.1. nebo č.2.
- Pokud děti nebudou mít čip, nebude jim vydán oběd a dostanou pouze polévku. Toto opatření je proto, že budeme vařit jídla přesně na počet.

Doufám, že nám situace dovolí a budeme moci opět dětem nabízet častěji zeleninové saláty, ovocné kompoty, šlehané tvarohy ochucené ovocem a domácí zákusky.
Věřím, že nová nabídka obědů bude milé osvěžení školního jídelníčku.
A to je vše. Přeji vám krásné podzimní dny.

Jana Potužníková