Výstřižek 150Ve středu se výuka přesunula do davelského pivovaru. Hlavním cílem bylo vypustit žáky naší školy do velkého světa se základy společenského chování.

V 8 hodin se před vchodem objevili pánové a dámy ve společenském oděvu. Žádní žáci, kteří běhají po chodbách, hází si o přestávkách botami, ale doopravdy gentlemani s květinou a mladé dámy. Nevěřili byste.

 

Pro naše deváťáky jsme připravili zážitkovou hodinu nazvanou suše Etiketa. Pozvali jsme odborníky na slovo vzaté, a to Taneční škola Hes opravdu je. Nejprve nás provedli taneční mistři základy zdravení, seznamování se a požádání o tanec, dokonce i základními kroky ke dvěma tancům.

Druhým partnerem se stala jílovská Střední odborná škola.  Ti naše děti uvedli do světa stolování a chování se v restauraci. Měli připravené scénky, na nichž jsme mohli vidět, jak se chovat nebo právě, čemu se vyhnout v restauraci.

Partnerům www.tanecniskola.cz  a  https://sosjilove.cz/  děkujeme za skvěle připravený program, naší školní jídelně za báječný předkrm a naší paní ředitelce za moderování celého programu, a hlavně za podporu celého překvapení.