Vernisáž

vDne 8.6. proběhla na chodbě 2. stupně vernisáž děl žáků devátých tříd, kteří prošli talentovými zkouškami a většina z nich se úspěšně dostala na umělecké střední školy.Vystavena byla díla Simony Patočkové, Michaely Menclové, Anežky Pšeničkové a Richarda Juríčka. Mezi obrazy jste mohli vidět i umělecké fotky Václava Petráka. Celou výstavu provázeli Matěj Karel, který zvládl vernisáž odborně uvést i zakončit. Dále pak František Půlpán. Ten se pro změnu ujal velmi složitého úkolu a skvěle zastoupil umělce, kteří se bohužel nemohli právě účastnit a vysvětlil způsoby práce a zpracování děl.

 Celá skupina si připravila pozvánku a hlášení do rozhlasu, aby účast byla co nejvyšší. Na práce se přišli podívat žáci několika tříd i jejich učitelé. Od některých z nich jsme dostali zpětnou vazbu, která nás opravdu potěšila. Někteří návštěvníci se nestačili divit, co všechno jsme zvládli a kolik času musí člověk věnovat tomu, aby dílo vypadalo tak skvěle a zaujalo ostatní, v našem případě žáky i vyučující.

„…líbilo se mi, že každý obraz měl jiný styl a divák si mohl prohlédnout různé styly.“

„…Autoři a organizátoři strávili hodně času na tomto projektu…“

„Celá vernisáž byla na úrovni. Je vidět, že si s ní dali žáci devátých práci…“

„…Pochvala patří všem, co se na projektu podíleli…“

„…pro mě to bylo fakt supr.“

  • Žáci sedmé třídy

Jménem organizátorů bychom chtěli poděkovat všem, co se zúčastnili našeho projektu. Doufáme, že vás budeme i nadále inspirovat.

Za tým vernisáže Anežka Pšeničková