cepiceRáda bych připomněla, že 31.1. byla zveřejněna kritéria přijímacího řízení středních škol. Sledujte stránky vámi vybraných škol. Níže naleznete potřebné informace. 

Kritéria přijímacího řízení

pro školní rok 2022/23 jsou již zveřejněna řediteli středních škol.

Přihlášky tiskne  naše škola - nutné dodat potřebné údaje o školách a oborech

Návod, jak postupovat :

 

1) Přihlášky si stáhnete v elektronické podobě na stránkách SŠ, stránkách MŠMT Prihlaska_SS_2021-2022_denni_editovatelna.pdf (cermat.cz) 

2) Vyplníte první stranu - elektronicky -  vyberete si školy a obory,(to je to nedůležitější - můžete hledat i na stránkách www.infoabslovent.cz 

do kolonky Termín školní přijímací zkoušky - se píše datum jen tehdy, jestliže žák koná i jinou zkoušku než český jazyk a matematiku - tedy anglický jazyk, nebo OSP - pak se uvede datum právě této zkoušky. Může se totiž lišit od Jednotné zkoušky, u níž je termín přesně dán státem.

 3) Pošlete na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , nebo přes Edookit

4) Škola dotiskne zadní stranu se známkami, potvrdí správnost známek. Předá žákovi.

5) Doplníte vlastnoruční podpisy na obě přihlášky, zanesete k lékaři v případě, že je vyžadováno střední školou razítko o zdravotní způsobilosti.

6) Dopravíte /pošlete doporučeně na SŠ

vyplněné - lze podávat přímo do kanceláře střední školy osobně (nechte si potvrdit předání) nebo poštou (doporučeně) nejpozději do 1. března 2022 včetně.

Některé školy dále vyžadují lékařské potvrzení.

Dále doporučujeme k přihlášce přiložit případná osvědčení o školních úspěších (umístění ve školních olympiádách apod.)

Součást přihlášky bude i prohlášení o datové schránce zákonného zástupce. Pozn. – bývá vypsáno v kritériích přijímacího řízení, jestli škola vyžaduje nebo ne.

V případě dotazů mne kontaktujte Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Radka Limprechtová, kariérová poradkyně