Chyba
  • Error the gallery with an id of: 551 is not published

pomjiv umnZnáte ty skvělé televizní spoty na mouku „Babiččina volba“, ve kterých se online přímo před našima očima v mouce a z mouky rodí překrásné obrazy? Pokud si nevzpomínáte, paměť můžete oživit zde: http://www.tvspoty.cz/znacka/babiccina-volba/.
Přesně to se stalo inspirací pro dubnové hodiny výtvarné výchovy v osmém ročníku. Podívali jsme se na zoubek obrazům z mouky.... Žáci nejprve v těchto čtyřech TV spotech na mouku hledali, co je na nich zvláštní. Přišli jsme na to, že jsou to rozpohybované obrazy malované v mouce. Úkolem bylo dobře si je prohlédnout a pokusit vytvořit podobný „pomíjivý“ obraz.

Rada zněla: vymyslete si jednoduchý obrázek/motiv a pokuste se ho namalovat do mouky. To znamená, že podklad - rozsypaná mouka - bude vaše plátno a prstíček nebo i mouka váš štětec :-). Dobře okoukněte fígle, jak pracuje umělkyně v TV spotech třeba na detailech! Nebojte se mazat, znovu sypat mouku, zkoušet nejdřív jednotlivé detaily...a pokud si netroufáte na celý obraz a nemáte svůj vlastní nápad, pak zkuste napodobit některý z obrázků z TV spotů nebo jeho část!
No a jak to dopadlo? V některých případech opravdu velmi nečekaně a zdařile! Podívejte se sami.
PCH