Chyba
  • Error the gallery with an id of: 540 is not published

biologoV pátek 26. března se v online prostředí uskutečnilo školní kolo 55. ročníku celostátní soutěže Biologická olympiáda. Soutěž je každoročně vyhlašována MŠMT ČR a organizována Českou zemědělskou univerzitou v Praze a Ústřední komisí Biologické olympiády. Téma letošní olympiády bylo stejné jako loni – a sice: „Těžký život ve vodě“.

 

Školní kolo se skládalo z teoretické části (testu a poznávání fotografií přírodnin) a praktické části, kterou žáci letos absolvovali v domácích podmínkách (ukázku části protokolu vítězky školního kola a fotografie z realizace praktické úlohy si můžete prohlédnout ve fotogalerii). Olympiády se zúčastnilo 8 statečných žáků 6. a 7. tříd. Nejvyššího počtu bodů dosáhla Amélie Vopičková (6. B), na druhém místě se umístil Matěj Karel (7. A) a na třetím Oskar Limprecht (6. A). Nemedailové příčky dále obsadili: Lukáš Fiala (6. A), Martin Knotek (6. A), Michal Chaloupka (6. A), Natálie Koloušková (6. A) a Alena Dickmann (6 B).

Všem soutěžícím patří velká gratulace a pochvala, protože samotná olympiáda a příprava
na ni není vůbec jednoduchá a vyžaduje dlouhodobější studium nad rámec učiva základního vzdělávání.

Výsledky všech zúčastněných byly odeslány k celostátnímu statistickému zpracování.

O případné reprezentaci naší školy v krajském kole budeme teprve informováni. Okresní kolo bylo letos z organizačních důvodů vynecháno.

Jana Hladká