psychologVážení rodiče, milé děti, 

i v tomto školním roce 2020/2021 mám tu čest působit na ZŠ Davle jako školní psycholožka. 

Žáci se na mě mohou osobně obracet při řešení svých vztahů ve škole i mimo ni, ve výukové problematice a volbě dalšího studia, v osobnostní problematice, při pocitu ohrožení či nadměrném stresu, při významných životních změnách a adaptačních problémech, s emočními problémy, nebo s čímkoliv o čem si potřebují důvěrně popovídat.

K dispozici jsem samozřejmě i rodičům, pro konzultace ohledně otázek vhodného vedení dítěte s výchovnými či vzdělávacími potížemi a jak správně řešit školní přípravu, případně kázeňské, výukové, adaptační či rodinné problémy. Dále může pomoci při rozhodování o volbě povolání.


Systematicky spolupracuji s pedagogy, výchovným poradcem a speciálním pedagogem, na prevenci negativních jevů ve škole. V třídních kolektivech mohu realizovat intervenční programy zaměřené na konkrétní problém, nabízím skupinové setkávání na zlepšení třídního klimatu. Poskytuji konzultace pedagogům zaměřené na naplňování individuálních vzdělávacích plánů pro integrované žáky.


Jsem v kontaktu se školskými poradenskými a zdravotnickými zařízeními (PPP, SPC, klinický psycholog, psychiatr), nemám ovšem legislativně zakotvené kompetence k provádění závazné diagnostiky žáků.


Krátce o mě:
Absolvovala jsem jednooborovou psychologii na PedF UK. Mám za sebou dlouholetou zkušenost v oblasti sociální práce. Přistupuji k člověku holisticky, jsem frekventantkou psychoterapeutického výcviku v Gestalt modalitě. Disponuji výcvikem krizové intervence. Ráda pracuji s projektivními metodami, relaxačními technikami, zajímám se o mindfulness.

K dispozici Vám jsem každé úterý a středu od 8:00 do 15:00. Na konzultaci se mnou se můžete domluvit přes e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., v naléhavých případech mě kontaktujte telefonicky: 725 093 505

Budu se těšit na spolupráci.
Přeji úspěšný školní rok.
Mgr. Soňa Rubišová, školní psycholožka